~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου

περί του ταχυδρομείου... ο Πάνος Αϊβαλής // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το Θέμα της Ημέρας

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Εν έτη 2018 !! Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Δημοσίευμα για την οικονομική κρίση της περιόδου 1951


Zero History Studio 


Δημοσίευμα για την οικονομική κρίση της περιόδου 1951. Από τα μεγαλύτερα αίτια αυτής της κρίσης "η αδυναμία ανασυγκρότησης του αστικού μπλοκ και την ανυπαρξία αστικού πολιτικού προσωπικού ικανού να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία στην περίοδο 1945-1952. Το γεγονός αυτό, όπως έχει επισημανθεί αντανακλάται και στο φαινόμενο της μη ανανέωσης του αστικού προσωπικού. 
Είναι ενδεικτικό ότι από τους 354 βουλευτές της Βουλής του 1946 οι 183 (ποσοστό 51.7%) είχαν διατελέσει βουλευτές και προπολεμικά (Νικολακόπουλος 1985) [...] Στην πρώτη περίοδο 1950-52 του «κεντρώου διαλείμματος» (όπως την ονομάζει πετυχημένα ο Ηλίας Νικολόπουλος), την πολιτική εκπροσώπηση αναλαμβάνει βασικά η ΕΠΕΚ και δευτερευόντως η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΠ). 
Η αποτυχία της ΕΠΕΚ (1952) θα ανοίξει το δρόμο στην Αριστερά και θα διευκολύνει την ανάδυση της στην πολιτική σκηνή. Η έκβαση αυτή διευκολύνεται τόσο από την διαδικασία ανασύνταξης του ΕΑΜικού μπλοκ (που υποβοηθά η ίδρυση της ΕΔΑ το 1951), όσο και από την στρατηγική και τακτική στροφή του ΚΚΕ (1954-56). (Βλέπε για το πρόβλημα αυτό "Θέσεις", τεύχος 22).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράμμα από την Αθήνα

Γράμμα από την Αθήνα